Bestsellery

Producenci

PIERZGA W MIODZIE

KÓSZKA
35
PLN
PIERZGA W MIODZIE
in_stock
Dostępność:
na wyczerpaniu
Wysyłka:
3 dni
Cena: 35,00 zł
Cena netto: 33,33 zł
szt.
Ocena:
(Ilość ocen: 0)
Kod produktu:

28C3-822A4

Producent:
KÓSZKA

PIERZGA

Zawiera naturalne składniki takie jak: kwas linolowy i arachidowy, Kwas mlekowy, węglowodany, tłuszcze, aminokwasy, enzymy, witaminy- A,B1,B2,B3,B6,12,C,PP,E,D,K,H, minerały- fosfor, siarka, chlor, potas, wapń, sód, mikroelementy- magnez, żelazo, miedź, cynk, kobalt, molibden, selen, chrom, nikiel, krzem,

Pierzga to zakonserwowany przez pszczoły w komórkach plastra, zwłaszcza na okres zimy, zebrany wcześniej i zlepiony w postaci gródek pyłek, który następnie w procesie fermentacji, przy obecności kwasu mlekowego, w warunkach ula, uległ przetworzeniu. Procesy jakie zachodzą w pyłku przetworzonym i złożonym przez pszczoły w komórkach plastra powodują, że powstała z niego pierzga jest wielokrotnie wartościowsza, także dla ludzkiego organizmu, niż pyłek w czystej postaci. Dlatego przyjmując pierzgę możemy pobierać jej mniej i w krótszym okresie czasu niż pyłek. Średnio, zapobiegając chorobą i uzupełniając organizm w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania, w tym do samoobrony przed chorobami, przyjmujemy pierzgę w ilości 15g na dobę przez 1-2 miesięcy 2 razy w roku. Ta ilość wystarcza aby „postawić na nogi” nawet najbardziej wycieńczony organizm. Praktyka wykazuje, że przy różnego rodzaju schorzeniach np. przy nowotworach, efekty, niekiedy budzące zdziwienie lekarzy, osiąga się przyjmując większe dawki pierzgi nawet do 50g na dobę. Najkorzystniej dla naszego organizmu jest jeśli tą ilość podzielimy na 2-3 dawki i spożywamy ją z miodem. Przyjmując pierzgę z miodem możemy zmniejszyć jej dawkę o połowę, ponieważ wytwory te wzajemnie wspomagają swoje działanie.

Pierzga, podobnie jak pyłek, przed użyciem musi być zalana wodą na minimum 6-8 godzin, w której równocześnie rozpuszczamy 1-2 łyżeczki miodu. Używanie pierzgi czy pyłku bez wcześniejszego namoczenia uniemożliwia wykorzystanie przez nasz organizm pełnego bogactwa zawartych w nim składników.

Przez przyjmowanie pierzgi uzupełniamy w organizmie braki spowodowane działaniem środków chemicznych, którymi powszechnie są już dziś, niestety, traktowane nasze produkty spożywcze a także surowce, z których są przygotowywane.

Przyczyną złego samopoczucia, nerwowości, załamania psychicznego, przechodzącego z czasem w choroby, jest naruszenie równowagi bioekologicznej w naszym organizmie. Pierzga w dużym stopniu łagodzi przebieg chorób, przynosi ulgę w cierpieniu a w wielu przypadkach doprowadza do całkowitego wyleczenia.

Aby te cele osiągnąć, pierzgę należy przyjmować systematycznie i przez dłuższy okres czasu. Jeśli brak jest efektów, to najczęściej jest to spowodowane zbyt małą dawką, niesystematyczne przyjmowanie lub przyjmowanie w zbyt krótkim okresie czasu. Warto podkreślić, że pierzgi nie można przedawkować i jako produkt naturalny nie wywołuje skutków ubocznych i uzależnień tak często występujących przy przyjmowaniu leków chemicznych. Na zakończenie warto zauważyć, że coraz więcej ludzi ma świadomość i jest to pocieszające, że epoka zachwytu nad chemią przeminęła. Wracamy do sprawdzonych przez wieki darów natury, w tym do wspaniałości wytwarzanych przez pszczoły.

Pierzga ma podobne działanie jak pyłek ( czytaj zakładkę Pyłek kwiatowy) tyle, że jak już wcześniej pisałem ma mocniejsze działanie i lepszą przyswajalność.

Więcej informacji www.medosmiody.pl

 

Informacje zaczerpniętę z broszurki Mistrza Pszczelarskiego księdza dr. Eugeniusza Marciniaka

Opinie o produkcie (0)

Sklep internetowy Shoper.pl